Knygos „Ak, Natai!” pristatymas

Globos centre dirbantys specialistai įsisukę į kiekvieną dieną kylančius iššūkius ilgainiui pastebėjo, kokia vis dar išlikusi kritiška visuomenės nuomonė apie globėją, įtėvį, globojamą vaiką. Kartais atrodo, kad nepagrįsti žmonių kaltinimai globėjams, ne va “jie nori pasipelnyti” ar “dėl jų kaltės vaikas negali augti su savo tėvais”, trukdo suteikti reikiamą pagalbą šeimai. Todėl Kuršėnų šeimos namų Globos centro specialistams kilo idėja naikinti stereotipinį mąstymą kitaip – per kūrybą. Pateikiame globos pamatus, nuo tos akimirkos kai vaikas pradeda savo kelionę per ilgą, jam visiškai nesuprantamą ir sudėtingą procesą, kurio pagrindinė dalis vaikas- vis dar mylintis, ištikimas savo biologinei šeimai.
Taip pat knyga “Ak Natai” tai metodinė pagalba globėjui/specialistui, pasitelkiant metaforinės ir citatų kortelės, kurios yra universalus įrankis, neturintis amžiaus apribojimų. Tai spalvotų paveikslėlių ir citatų kortelės, kurios sužadina emocijas, leidžia saugiai, tarsi per atstumą žvelgti į save.

Ir pagaliau maloniai kviečiame Jus į tą ilgai laukto ir brandinto bei tikimės saldaus vaisiaus – kūrybinės/metodinės knygos “Ak, Natai!” pristatymą.
Kur?
Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešoji biblioteka, adresu Vytauto g. 1, Kuršėnai.
Kada?
2023 m. gegužės 4 d. 17 val.

Partneriai ir rėmėjai: 
bibliotekos logo