Praktinė konferencija „Pagalba vaikui ir šeimai”

Tarpdisciplininė mokslinė – praktinė konferencija „Pagalba vaikui ir šeimai“

Kuršėnų šeimos namų Globos centras kartu su Klaipėdos universitetu bei Lietuvos biblioterapijos asociacija 2022 m. gegužės 20 d. organizuoja tarpdisciplininę mokslinę-praktinę konferenciją tema  „Pagalba vaikui ir šeimai“. Gegužės 21-22 dienomis vyks kūrybinė, savęs pažinimo stovykla „Plaukianti upė miške”. Stovykla susidarys iš  kūrybinių dirbtuvių, Ebru meno, kūrybinio rašymo ir aptarimo, ekskursija – ,,Kuršėnų istorijos lobynai“, edukacija – ,,Pajusti žirgo širdį“, vakaro skaitymai  ir kt.). Stovykloje dalyvaus, globėjų ir budinčių globotojų šeimos. Taip pat leidus oro sąlygoms planuojamas ąžuolų alėjos sodinimas, kartu su mūsų įstaigoje apsigyvenusiomis Ukrainiečių šeimomis.

Konferencija skirta Tarptautinei šeimos dienai (gegužės 15 d.) ir Tarptautinei vaikų gynimo dienai (birželio 1 d.) paminėti.  Konferencijos turinys skirtas psichologams, pedagogams, socialiniams darbuotojams, socialiniams pedagogams,  logopedams, budintiems globotojams.

Konferencijos tikslas – suburti įvairių Lietuvos organizacijų skirtingų sričių specialistus, kviesti pasidalinti gerąja praktine patirtimi, dirbant su vaikais ir šeima. Pandemijos ir karo grėsmės akistata reikalauja savalaikių problemos sprendimo būdų, todėl skirtingų organizacijų darbuotojai operatyviai pritaiko ir kuria naujus darbo įrankius. Neramu, kad dauguma iš efektyvių metodų gali taip ir likti nepritaikyti bei likti tarp uždarytų atskirų įstaigų durų.  Konferencijos metu sieksime šias duris atverti ir dalintis tuo, ką kiekvienas savo srities specialistas turi geriausio. Bendradarbiavimas ir geranoriškumas tikėtina, kad skatins skirtingų sričių (medicinos, švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų, socialinių paslaugų, bibliotekų) specialistus pajusti bendrystę, vienas kito palaikymą, o užsimezgusi draugystė įkvėps bendrų paslaugų plėtojimui.

Konferencija vyks gegužės 20 d. nuo 9 val. iki 13.00 val. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre adresu Ventos g. 11 A, Kuršėnai. Atvykus į konferenciją, registracija prasideda nuo 8:45 val.

Renginio dalyviams bus išduodami KU TSC (Klaipėdos universiteto tęstinių studijų centro) kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai (4 akademinės valandos). Pažymėjimo kaina -5 €.

Būtina išankstinė registracija. Registruotis galima internetu:  http://inx.lv/Grfn arba telefonu

 Nr. 8 617 938 62.