Mokslinė, praktinė konferencija ,,Terapija vaikui – šeimai ir psichosocialinė reabilitacija“

2021 m. rugsėjo 24 d. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centre įvyko mokslinė praktinė konferencija – ,,Terapija vaikui – šeimai ir psichosocialinė reabilitacija“. Klaipėdos universitetas ir Kuršėnų šeimos namų – Globos centras susijungė bendram tikslui – mažinti takoskyras tarp mokslo ir praktinės veiklos, tarp didmiesčių ir provincijos, tarp skirtingų sričių specialistų dirbančių vardan vaikų ir jų šeimos narių.

Tikslas buvo įgyvendintas suburiant įvairių Lietuvos organizacijų skirtingų sričių specialistus ir kviečiant pasidalinti gerąja praktine patirtimi, nes dėl nuotolinio mokymo, izoliacijos vaikams ir jų šeimoms teko ypatingai dideli iššūkiai, kurie lėmė emocijų ir elgesio sutrikimus. Ši nauja situacija reikalauja savalaikių problemos sprendimo būdų, todėl skirtingų organizacijų darbuotojai operatyviai pritaikė ar kūrė naujus darbo įrankius. Konferencijos metu siekta dalintis tuo, ką kiekvienas savo srities specialistas turi geriausio. Bendradarbiavimas ir geranoriškumas tikėtina, kad skatins skirtingų sričių (medicinos, švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų, socialinių paslaugų, bibliotekų) specialistus pajusti bendrystę, vienas kito palaikymą, o užsimezgusi draugystė įkvėps bendrų paslaugų plėtojimui.

Labai džiugu, kad konferencijoje dalyvavo gausybė specialistų, kurie pristatydami savo darbus bei dalindamiesi gerąja patirtimi, linkėjo visiems nepamiršti ir nepaminti savo užsibrėžtų tikslų, nebijoti bendradarbiauti ir plėsti teikiamų paslaugų ratą šeimai ir vaikui.

Konferencijos metu Globos centro specialistai kai kuriuos svečius supažindino, o kai kuriems priminė apie savo veiklą ir teikiamas paslaugas. Visiems svečiams įteikta Globos centro atributikos, o su specialistais teikiančiais paslaugas šeimai padiskutuota apie pagalbos paslaugų prieinamumą rajone ir plėtros galimybes.

Nuoširdžią padėką už kilnius tikslus ir darbus išreiškė konferencijos globėja – Lietuvos Respublikos Seimo narė Rima Baškienė, konferencijos koordinatorei – Kuršėnų šeimos namų Globos centro psichologei-psichoterapeutei Donatai Grakauskaitei-Šličienei.

Taip pat padėkos žodį tarė ir konferencijos dalyvius pasveikino „Vaikų gerovės ir saugumo didinimas, paslaugų šeimai, globėjams (rūpintojams) kokybės didinimas bei prieinamumo plėtra““ veiklų ekspertė (komunikacijai ir viešinimui) Indrė Medzevičienė.

Renginio atidaryme pasirodė Kuršėnų meno mokyklos akordeono specialybės mokinė Emilija Dubro, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė, jos mokytoja Irma Dešriuvienė, Vilniaus Rotaract klubo, projekto „Sėkmės inkilėlio” laureatė ir mokytojas Eimantas Aušbikavičius kuris muzikinius numerius atliko lietuvių liaudies instrumentu- skrabalais

Labai malonu, kad mūsų organizuojama veikla sulaukia plataus spektro dėmesio ir nepalieka abejingų, nors ir skirtingų organizacijų specialistų, bet dirbančių dėl šeimos ir vaiko gerovės. Tikslas vieningai žiūrėti ta pačia kryptimi tampa vis labiau realesnis.

Publikuojamos nuotraukos Kuršėnų meno mokyklos direktoriaus Ramūno Snarskio bei Globos centro specialistų.

Konferencija finansuojama Šiaulių r. savivaldybės bendruomenės sveikatingumo stiprinimo projekto lėšomis „Sveikas ir laimingas 2021”